Τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) αποτελούν τον αρμόδιο, επίσημο φορέα ενημέρωσης, υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών προς την εγχώρια ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στα Προγράμματα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία της Ε.Ε. Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας φιλοξενεί το δίκτυο των ΕΣΕ για την Κύπρο από το 1999, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και υποστηρίζοντας ενεργά τους κυπριακούς φορείς στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν με επιτυχία στα Προγράμματα της Ε.Ε.
Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε το αρμόδιο ΕΣΕ, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας του, για κάθε θεματική του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη».

κ. Αντώνης Ιουλιανός
Επιστημονικός Λειτουργός Α’
Συντονιστής Εθνικών Σημείων Επαφής
Βιογραφικό

κ. Χριστάκης Θεοχάρους
Επιστημονικός Λειτουργός Α’
Πολυτομεακές Προτεραιότητες:
«Κλίμα, Ενέργεια και Μεταφορές»
«Πολιτική Προστασία για την Κοινωνία»
Νομικά και Οικονομικά Ζητήματα
EURATOM
Ευρωπαϊκές Αποστολές Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις & Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή
Βιογραφικό
Ο Χριστάκης Θεοχάρους έχει σπουδές στην Πολιτική Μηχανική από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ΑΤΙ) και το Πανεπιστήμιο Rutgers (ΗΠΑ) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Διετέλεσε Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής για την «Ενέργεια» και τις «Μεταφορές» στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» καθώς και για το Πρόγραμμα «EURATOM». Εργάστηκε επί σειρά ετών στο σχεδιασμό και υλοποίηση των Προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας του ΙδΕΚ, στην υπηρεσία υποστήριξης του ΙδΕΚ και στη διαχείριση και υλοποίηση των δραστηριοτήτων του «Enterprise Europe Network».

Δρ Λήδα Σκουφάρη - Θεμιστού
Επιστημονική Λειτουργός Α’
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας
Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας
Βιογραφικό

κα Μάρσια Τριλλίδου
Επιστημονική Λειτουργός Α’
Νομικά και Οικονομικά Ζητήματα
Οριζόντια Προτεραιότητα «Διεύρυνση Συμμετοχής και Ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας»
Πολυτομεακή Προτεραιότητα «Τρόφιμα, Βιοοικονομία, Φυσικοί Πόροι, Γεωργία και Περιβάλλον»
Βιογραφικό
H Μάρσια Τριλλίδου έχει σπουδές στα Μαθηματικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το University of Birmingham (UK). Εργάζεται στο Ίδρυμα από το 2003 και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με το σχεδιασμό και παρακολούθηση εθνικών χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας του ΙδΕΚ, τη διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών Έργων, την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης καινοτομίας σε επιχειρήσεις και την υλοποίηση δράσεων του πανευρωπαϊκού δικτύου «Enterprise Europe Network». Επιπρόσθετα, έχει ασχοληθεί εκτενώς με το σχεδιασμό και ανάπτυξη εργαλείων υποστήριξης της Μεταφοράς Γνώσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης του ΙδΕΚ. Έχει διατελέσει στο παρελθόν ως Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος Διαχειριστικών Επιτροπών Προγραμμάτων στο πλαίσιο προηγούμενων Προγραμμάτων Πλαίσιο της ΕΕ για Ε&Α, καθώς επίσης και του παλαιότερου Προγράμματος Πλαίσιο της ΕΕ για Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (CIP).

Δρ Άγγελος Ντάντος
Επιστημονικός Λειτουργός
Δράσεις Marie Skłodowska-Curie
Πολυτομεακή Προτεραιότητα «Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα»
Βιογραφικό
Ο Άγγελος Ντάντος έχει σπουδές στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Αναλυτική Χημεία και τη Βιοεξυγίανση Εδαφών από το ίδιο Ίδρυμα. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως Ερευνητικός Συνεργάτης ή Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικών έργων σε πανεπιστήμια και ιδιωτική εταιρεία ενώ ταυτόχρονα ήταν υπεύθυνος για τη διδασκαλία μαθημάτων Χημείας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχει διατελέσει Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος των Διαχειριστικών Επιτροπών για τις θεματικές «Δράσεις Marie Skłodowska-Curie», «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και «Διάστημα» και εργάστηκε στη διαχείριση και υλοποίηση των δραστηριοτήτων των αντίστοιχων έργων των Εθνικών Σημείων Επαφής. Επίσης, σήμερα είναι υπεύθυνος για το Δίκτυο EURAXESS.

κ. Γιώργος Χρίστου
Επιστημονικός Λειτουργός
Πολυτομεακές Προτεραιότητες:
«Υγεία»
«Πολιτισμός, Δημιουργικότητα και χωρίς αποκλεισμούς Κοινωνία»
«Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα»
«Κλίμα, Ενέργεια και Μεταφορές»
Ευρωπαϊκή Αποστολή για τον Καρκίνο
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Χρίστου έχει σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πολιτική και την Διακυβέρνηση της ΕΕ από το London School of Economics and Political Science και στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε επί σειρά ετών στη διαχείριση των θεμάτων επικοινωνίας και προβολής του ΙδΕΚ, στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού δικτύου «Enterprise Europe Network», στη διαχείριση της συμμετοχής επιχειρήσεων και νεοφυών επιχειρήσεων στα Προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας του ΙδΕΚ και στην υπηρεσία υποστήριξης του οργανισμού. Στο παρελθόν διατέλεσε Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής για τη θεματική «Διάστημα» στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και μέλος της ομάδας υλοποίησης του αντίστοιχου ευρωπαϊκού έργου των Εθνικών Σημείων Επαφής.