ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ MARIE SKŁODOWSKA-CURIE ACTIONS: STAFF EXCHANGES & COFUND
Στο Ημερολόγιο πιο κάτω μπορείτε να βρείτε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη». Επιπρόσθετα, εμφανίζονται εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς και στις οποίες συμμετέχουν τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη».
Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενοι φορείς ή οργανωμένα σύνολα θα ήθελαν να προσκαλέσουν τα Εθνικά Σημεία Επαφής για διοργάνωση εκδήλωσης οποιασδήποτε μορφής (ημερίδα, εργαστήριο, εκπαίδευση, κ.ά.) ή να προσκαλέσουν Εθνικό Σημείο Επαφής για συμμετοχή σε εκδήλωση που προγραμματίζουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΙδΕΚ στο 22205000 ή με το αρμόδιο Εθνικό Σημείο Επαφής.
Για διευκόλυνση της συμμετοχής σε Προσκλήσεις του «Ορίζοντα Ευρώπη» την περίοδο 2023-2024, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν περισσοτερες πληροφορίες στο ημερολόγιο προσκλήσεων εδώ (Πηγή: Published by the Smart digital platform for innovation management (kaila.eu).
- Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ MARIE SKŁODOWSKA-CURIE ACTIONS: STAFF EXCHANGES & COFUND
18/10/2023 @ 10:00 - 13:00
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) της Ελλάδας, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: Staff Exchanges και COFUND, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 10:00 – 13:00.
ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προσκλήσεις των Δράσεων Staff Exchanges (Ανταλλαγές Προσωπικού) και COFUND (Συγχρηματοδότηση) και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας, Ελευθερία Λυκουρέση, Βασιλική Εξάρχου και Alan Craig.
Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου (ΙδΕΚ) και η Δρ. Νάνσυ Μεγρέμη (ΕΚΤ), ΕΣΕ για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα από όλα τα επιστημονικά πεδία, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, δημόσιους οργανισμούς και άλλους μη ακαδημαϊκούς οργανισμούς. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων στις πιο πάνω Δράσεις έχουν διεθνείς κοινοπραξίες οργανισμών (στην περίπτωση του Staff Exchanges) και μεμονωμένοι οργανισμοί (στην περίπτωση του COFUND). Σημειώνεται ότι μεμονωμένοι ερευνητές/ριες και επαγγελματίες από οποιονδήποτε τομέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής προτάσεων, ωστόσο ευκαιρίες συμμετοχής τους προκύπτουν έμμεσα μέσω των Δράσεων.
ΓΛΩΣΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ελληνική και Αγγλική
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ | ΤΙΤΛΟΣ/ΟΜΙΛΗΤΕΣ |
10:00 – 10:15 | ΧαιρετισμοίΔρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια ΕΚΤΘεόδωρος Λουκαΐδης, Γενικός Διευθυντής ΙδΕΚ (tbc) |
10:15 – 11:00 | MSCA Staff Exchanges (Ανταλλαγές Προσωπικού): παρουσίαση της πρόσκλησης 2023Ελευθερία Λυκουρέση, European Research Executive Agency (REA)Βασιλική Εξάρχου, European Research Executive Agency (REA) |
11:00 – 11:25 | Ερωτήσεις για Staff Exchanges |
11:25 – 11:35 | Διάλειμμα – Polls |
11:35 – 12:10 | MSCA COFUND: παρουσίαση της πρόσκλησης 2023Alan Craig, European Research Executive Agency (REA) |
12:10 – 12:30 | Ερωτήσεις για COFUND |
12:30 – 12:45 | Υπηρεσίες δικτύωσης και υποστήριξης νέων ερευνητών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)Henry Scott, Εθνικό Σημείο Επαφής MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, EKTΥπηρεσίες υποστήριξης της ερευνητικής κοινότητας από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)
Δρ. Άγγελος Ντάντος, Εθνικό Σημείο Επαφής MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, ΙδΕΚ |
12:45 – 13:00 | Ερωτήσεις – Polls – Κλείσιμο |
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΕΓΓΡΑΦΗ:
Η ενημερωτική εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου.
η δραση Staff Exchanges:
H Δράση Staff Exchanges προωθεί την καινοτόμο, διεθνή, διατομεακή και διεπιστημονική συνεργασία στην έρευνα και την καινοτομία, μέσω της ανταλλαγής προσωπικού και της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών σε όλα τα στάδια της αλυσίδας καινοτομίας. Το πρόγραμμα προωθεί μια κοινή κουλτούρα έρευνας και καινοτομίας, που καλωσορίζει και επιβραβεύει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα, και βοηθά στη μετατροπή των ιδεών σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες.
η δραση COFUND :
H Δράση COFUND συγχρηματοδοτεί οργανισμούς που θέλουν να αναπτύξουν νέα ή υπάρχοντα διδακτορικά προγράμματα και προγράμματα μεταδιδακτορικών υποτροφιών, στη βάση των βέλτιστων πρακτικών των MSCA, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς, διατομεακής και διεπιστημονικής ερευνητικής κατάρτισης, καθώς και της διεθνούς και διατομεακής κινητικότητας ερευνητών σε όλα τα στάδια της καριέρας τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA στην Κύπρο:
- Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου, (e-mail: [email protected], τηλ: 22 205038)
- Δρ. Άγγελος Ντάντος, (e-mail: [email protected], τηλ. 22 205033)
και στην Ελλάδα:
- Δρ. Νάνσυ Μεγρέμη (e-mail: [email protected] , τηλ. +30 210 2204993)
- Henry Scott (e-mail: [email protected], τηλ. +30 210 2204918)