Το COST (European Cooperation in Science and Technology) διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση (Info Day) για τις ευκαιρίες δικτύωσης που παρέχει στους ερευνητές, ιδιαίτερα τους νέους ερευνητές. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18 Φεβρουαρίου 2025, στις 10:00 – 11:45 CET και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί ποιος μπορεί να συμμετέχει στις Δράσεις του COST και πως να υποβάλει πρόταση Δράσης COST, το ρόλο και τον αντίκτυπο του προγράμματος COST και τα οφέλη συμμετοχής σε Δράση COST.
Για πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνδεθούν με τον σχετικό σύνδεσμο ZOOM. Η σύνδεση με ZOOM έχει περιορισμένο αριθμό συμμετοχών (οι πρώτοι 1000 συμμετέχοντες), αλλά η εκδήλωση θα προβληθεί και στο κανάλι του COST στο YouTube. Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο μέσω ZOOM.
Το COST αποτελεί Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό οργανισμό, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης σε ερευνητές, προκειμένου να ενδυναμώσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση επιστημονικών, τεχνολογικών και κοινωνικών προκλήσεων. Οι Δράσεις του συμβάλλουν στη διασύνδεση ερευνητικών πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, δίνοντας τη δυνατότητα σε ερευνητές και σε όσους καινοτομούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις μοιραστούν μεταξύ τους, σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι Δράσεις COST είναι δίκτυα «από κάτω προς τα πάνω» με διάρκεια τεσσάρων ετών που ενισχύουν την έρευνα, την καινοτομία και τη σταδιοδρομία.