Εγγραφή στη Βάση Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. – Ειδική πρόσκληση προς Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει την εγγραφή στη Βάση Εμπειρογνωμόνων της, η οποία αξιοποιείται μεταξύ άλλων για την αξιολόγηση προτάσεων σε Προγράμματα όπως ο «Ορίζοντας Ευρώπη», το Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ε.Ε. για Έρευνα και Καινοτομία 2021-2027, αλλά και σε άλλες περιστάσεις όπου απαιτείται συμβουλευτική στήριξη και γνωμοδότηση, όπως η αξιολόγηση Προγραμμάτων και πολιτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να μελετήσουν την Πρόσκληση για Εγγραφή Εμπειρογνωμόνων, η οποία παραμένει ανοικτή στο κοινό, και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους μέσω του EU Funding & Tenders Portal.

Οι ήδη εγγεγραμμένοι εμπειρογνώμονες παροτρύνονται όπως επικαιροποιήσουν το προσωπικό τους προφίλ μέσω του πεδίου «My Expert Area» στον προσωπικό τους λογαριασμό, αφού η επικαιροποίηση αυξάνει την πιθανότητα επιλογής στις επόμενες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων.

Ειδικά παροτρύνονται όπως εγγραφούν εμπειρογνώμονες από το πεδίο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, διότι υπάρχει αυξημένη σχετική ανάγκη για τις εξειδικεύσεις τους. Μεταξύ άλλων έχει προκύψει ειδική ανάγκη εγγραφής αξιολογητών από τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες οι οποίοι/ες μπορούν να συνεισφέρουν στην αξιολόγηση έργων στο πεδίο του κλίματος, της ενέργειας και της κινητικότητας και των κοινωνικών προεκτάσεων των εξελίξεων έρευνας και καινοτομίας στα πεδία αυτά, στο πλαίσιο Προσκλήσεων του Cluster 5 “Climate, Energy, Mobility”. Οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι/ες, πέρα από την εγγραφή στη Βάση Αξιολογητών της ΕΕ, καλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.