ΕΙΤ Health Catapult: Ευκαιρία για startups

Το Ίδρυμα ΄Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι μέσα από το Πρόγραμμα “ΕΙΤ Health Catapult” τουEIT Health δίνεται η ευκαιρία σε startups να λάβουν χρηματοδότηση, εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες & ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας. 

 Το Πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει και να προωθήσει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας. Το EIT Health Catapult προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για χρηματοδότηση, καθοδήγηση από ειδικούς του κλάδου, καθώς και προβολή σε διεθνές επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους σε επενδυτές και εμπειρογνώμονες από όλη την Ευρώπη, να λάβουν ανατροφοδότηση και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με άλλους επιχειρηματίες. 

 Οι καλύτερες startups θα διαγωνιστούν για το έπαθλο των €30.000 και η startup που θα λάβει το βραβείο του κοινού θα παρουσιαστεί στον Πύργο Nasdaq της Νέας Υόρκης.  

 Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η εταιρεία (που έχει ήδη συσταθεί), να έχει προσωπικό ως 50 υπαλλήλους, να ασχολείται με θέματα υψηλής καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας στον τομέα των επιστημών ζωής και τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, να ψάχνει για χρηματοδότηση σποράς (series A) τουλάχιστον €500.000, να αποτιμάται η αξία της στα €1M+ και να έχει λάβει τουλάχιστον €500.000 από δημόσιες ή ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις ή να έχει δημιουργήσει έσοδα τουλάχιστον €500.000 το προηγούμενο έτος. 

 Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούνεδώμέχρι τις29 Αυγούστου 2024. 

 Συναφώς αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (EIT) εντάσσεται στον 3ο Πυλώνα του Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Έρευνα και την Καινοτομία, «Ορίζοντας Ευρώπη». Στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας (τρίγωνο της γνώσης) και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας των αντίστοιχων κοινοτήτων γνώσης και καινοτομίας (Knowledge and Innovation Communities-KICs). 

Tο ΙδΕΚ μπορεί να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες στη διαδικασία ετοιμασίας πρότασης, μέσω της παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής στήριξης. Για τη διευθέτηση σχετικής προσωπικής ενημέρωσης επικοινωνήστε άμεσα με τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου για τo EΙΤ: 

 

κα Νέδη Καφφά στο τηλέφωνο: 22205039 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:nkaffa@research.org.cy 

και κ. Γιώργο Χρίστου στο τηλέφωνο: 22205030 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: gchristou@research.org.cy.