ΙδΕΚ: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης

7 Ιουνίου 2024

 

ΙδΕΚ: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης

 

Παραδόθηκαν υπηρεσίες για 34 περιπτώσεις ΜΓ. 

10 τοπικά γραφεία λαμβάνουν υπηρεσίες υποστήριξης από το Κεντρικό Γραφείο ΜΓ

 

Ένα χρόνο πλήρους λειτουργίας έκλεισε το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Το ΚΓΜΓ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μεταφοράς γνώσης και εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη στρατηγικής προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και τον εντοπισμό ευκαιριών αξιοποίησης της καθώς επίσης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων ΜΓ σε εθνικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς χρέωση και είναι διαθέσιμες προς όλους τους φορείς του οικοσυστήματος.

Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, έχουν υποβληθεί 56 αιτήματα παροχής υπηρεσιών και παραδόθηκαν υπηρεσίες για 34 περιπτώσεις. Επιπλέον, 10 τοπικά γραφεία μεταφοράς γνώσης αιτήθηκαν και λαμβάνουν υπηρεσίες ανάπτυξης ικανοτήτων σε συναφή θέματα, ενώ διοργανώθηκαν 23 εκπαιδευτικές ημερίδες για ανάπτυξη ικανοτήτων στα τοπικά γραφεία.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙδΕΚ, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, μεταξύ META και ΙδΕΚ, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λουκαΐδης, ανέφερε ότι “η προστασία των αποτελεσμάτων έρευνας και η υποστήριξη των φορέων για αξιοποίηση τους αποτελεί προτεραιότητα μας, αναμένουμε ότι οι υπηρεσίες που έχουμε παρέχει θα οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα στο αμέσως επόμενο διάστημα’.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της META Group Andrea Di Anselmo δήλωσε ότι ´Ένα αγαθό χωρίς χρήση δεν έχει αξία. Το ΚΓΜΓ παρέχει σαφή υποστήριξη για την αξιοποίηση της γνώσης με σκοπό τον αντίκτυπο για την οικονομία”.

Η λειτουργία του χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Κύπρος το Αύριο».

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Τ.Θ. 23422, 1683 Λευκωσία, Κύπρος

Meeting of META Group with the Director General of RIF at the RIF office.